Президент призначив нового заступника глави СБУ

26 березня 10:39

Зеленський також здійснив низку нових призначень в кількох регіональних управліннях відомством.

 

Президент Володимир Зеленський призначив нового заступника очільника Служби безпеки України. Ним став Олександр Якушев, зазначено у відповідній заяві, опублікованій на сайті президента.

"Призначити Якушева Олександра Вікторовича заступником Голови Служби безпеки України", – йдеться в ній.

Також зміни торкнулися і управління СБУ у Харківській області. Зеленський звільнив главу відомства Миколу Найдича, якого призначив у вересні минулого року. На його місце призначили Романа Дудіна.

Крім цього було призначено нових голів управлінь у Сумській області - там очолив відомство Олег Салюк, та Чернігівській області – в СБУ керуватиме Павло Ревунов.

Раніше Кабінет міністрів призначив заступницю ексміністерки Ганни Новосад тимчасовою очільницею Міністерства освіти і науки України.

Нагадаємо, 4 березня Верховна Рада звільнила прем'єр-міністра Олексія Гончарука, що призвело до відставки Кабінету міністрів. Того ж дня народні депутати проголосували за призначення Дениса Шмигаля новим головою уряду, і затвердили кадрові зміни в Кабміні. Новосад стала однією з п'яти міністрів, які відмовилися працювати в уряді Шмигаля.