Президент присвоїв звання Героя України загиблому розвіднику Шаповалу

07 вересня 14:53

Ім'я загиблого розвідника також присвоєно Спеціальному резерву та внесено у Книгу Слави ГУР МО України.

 

Президент України Петро Порошенко присвоїв загиблому генерал-майору Максиму Шаповалу звання Героя України, повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Також ім'я Шаповала присвоєно Спеціальному резерву ГУР МО України.

Відповідне рішення Порошенко озвучив під час виступу у Верховній Раді України у четвер, 7 вересня. Депутати вшанували пам'ять загиблих під час російської агресії захисників України.

"Петро Порошенко наголосив на видатній, мужній та важливій роботі українського Героя в районі проведення АТО, зокрема, в глибокому тилу противника", - йдеться у повідомленні розвідників.

У серпні цього року міністр оборони України Степан Полторак підписав указ про довічне зарахування генерал-майора Шаповала до списків військової частини, якою він командував до загибелі.

"Крім того, на виконання відповідного наказу начальника Головного управління розвідки Міноборони України, відомості про генерал-майора Максима Шаповала внесено у Книгу Слави ГУР МО України", - додали у розвідці.

Нагадаємо, у Солом'янському районі Києва 27 червня вибухнув автомобіль Mercedes, внаслідок інциденту загинув водій. Пізніше з'ясувалося, що загинув співробітник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Максим Шаповал.

За інформацією ЗМІ, Шаповал був командиром підрозділу глибинної розвідки та відповідав за збір доказів причетності Росії до збройної агресії проти України.

Президент України Петро Порошенко посмертно присвоїв Максиму Шаповалу звання генерал-майора.