Українські штурмовики Су-25 збили не терористи, ракети було випущено з-за кордону, - Інформ-центр РНБО

23 липня 17:27

За словами Андрія Лисенка, сепаратисти на сході України не мають таких ЗРК, які могли б вражати цілі на висоті більше 5 тис. км.

 

Збиті літаки СУ-25 сил антитерористичної операції було вражено не з території України. Про це повідомив спікер Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко на брифінгу в Києві в середу, 23 липня.

"За попередніми даними, ці літаки було збито не терористами, оскільки переносні зенітно-ракетні комплекси не мають такої висоти ураження. Літаки було підбито на висоті 5200 м. Це висота для протиповітряних комплексів... властива тільки для ракетних комплексів потужної дії ... За попередньою інформацією, саме з-за кордону було випущено ці ракети", - сказав він.

За його словами, проводиться слідство, про долю екіпажу інформація поки не поширюється через міркування безпеки льотчиків.

Нагадаємо, раніше вдень стало відомо, що два штурмовики Су-25 Збройних сил України було збито із зенітних ракетних комплексів біля селища Дмитрівка (Донецька область), пілоти катапультувалися.
Терористи, які базуються в Донецькій області, заявили російському "Інтерфаксу", що поблизу міста Сніжне підбили два українських штурмовики.

"Пілот одного з штурмовиків катапультувався у районі Сніжного. Ведуться його пошуки. Ще один літак Су-25, за попередньою інформацією, пошкоджений і пішов у північному напрямку", - заявили російському "Інтерфаксу" представники "ДНР". !zn