Прем'єр побачив поліпшення ситуації на сході України

21 травня 17:37

Яценюк порадів словам Ахметова, що "ніякі самопроголошені бандитські "донецькі республіки" не будуть керувати Донбасом".

 

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк відзначає позитивні зміни на шляху врегулювання ситуації на сході України.

Про це він заявив під час Третього всеукраїнського круглого столу в Миколаєві в середу, 21 травня.

"протягом останніх днів можна сказати, що ситуація на Донбасі розгорнулася в іншу сторону. І коли ті, хто сьогодні представляють Донбас і контролюють Донбас, заявили про те, що ніякі самопроголошені бандитські "донецькі республіки" не будуть керувати ні Донбасом, ні Україною, можу сказати, що це теж можна зарахувати в актив нашої спільної діяльності", - сказав він.

Яценюк також позитивно оцінив результати попередніх круглих столів.

"Були зроблені певні речі, які носять політичний характер, в тому числі і прийнятий парламентом меморандум (прийнятий 20 травня Меморандум взаєморозуміння та світу... Це теж крок, і краще мати цей меморандум, ніж його не мати, і краще показати, що ми здатні хоча б в якихось питаннях досягати згоди, ніж мати автомати і бандитів в Донецьку і Луганську", - сказав він.

Нагадаємо, 19 травня бізнесмен Ринат Ахметов зробив заяву, в якій звинуватив лідерів самопроголошеної Донецької народної республіки у бандитизмі і "геноцид Донбасу", а також загрозу загибелі регіону в разі продовження кровопролиття. Він також закликав робітників не допустити подібного розвитку подій і об'єднатися, влаштувавши попереджувальний страйк.

У минулому 20 травня акції проти насильства взяли участь працівники донецьких підприємств і співробітники ФК "Шахтар". Центральний собор Донецька підтримав протест дзвоном. Було зафіксовано кілька нападів сепаратистів на жителів Донецька, які підтримали акцію.!zn

Читайте також:

В Донецькій області пройшла акція "За мирний Донбас" і попереджувальний страйк

Активісти ДНР вирішили "націоналізувати" підприємства Ахметова

МВС підтримало заклики Ахметова до робітників Донбасу почати страйк

Маріупольські металурги оголосили страйк проти сепаратизму