Представники МВС принесли в Раду депутату Новинському повістку з викликом на допит

02 листопада 12:07

Представники МВС принесли на погоджувальну раду повістку з викликом на допит депутата від "Опозиційного блоку" Новинського.

 

Слідчий МВС пробував зачитати на погоджувальній раді у Верховній Раді в понеділок текст повістки з викликом на допит депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського, однак спікер парламенту Володимир Гройсман не дав йому закінчити і попросив покинути приміщення, передає кореспондент ZN.UA.

Гройсман попросив представника МВС покинути приміщення засідання у зв'язку з тим, що депутата Новинського в цей момент не було в залі.

Як повідомив голова парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем'якін, він просив у представників МВС надати йому будь-які документи, проте вони зникли в невідомому напрямку. "Я думаю, що це показуха. Тому що Мосійчука заарештовували прямо в залі. А тут принесли повістку депутату від "Оппоблока", який не є лідером фракцій або головою комітету, отже, в принципі він не може відвідувати погоджувальну раду", - підкреслив Кожем'якін.

Читайте також: ГПУ опублікувало відео затримання Корбана

Напередодні президент України Петро Порошенко заявив, що затримання Геннадія Корбана – це початок широкомасштабної кампанії у боротьбі з корупцією. Про це глава держави заявив в інтерв'ю українським телеканалам 1 листопада.

Вранці в суботу, 31 жовтня, СБУ і ГПУ провели масштабну операцію з ліквідації організованої злочинності в Дніпропетровську. У ній брали участь більше 500 співробітників СБУ і 50 слідчих ГПУ. В ході неї були проведені обшуки, в тому числі, у членів партії "УКРОП".

Крім того, був затриманий Геннадій Корбан, один з лідерів "УКРОПу", як член злочинного угруповання, викрала благодійні кошти для бійців АТО в розмірі 40 млн грн, які пішли на придбання цінностей, дорогих речей, автомобілів".

Як стало відомо ZN.UA, "угруповання Корбана" підозрюють не тільки в розкраданні коштів, але й у викраденні людей і заволодінні транспортними засобами.

Як писало раніше ZN.UA, 20 вересня 2015 року відбулася закрита зустріч Петра Порошенка, Арсенія Яценюка, Бориса Ложкіна, Арсена Авакова, Олександра Турчинова і співвласника групи "Приват" Геннадія Боголюбова. На зустрічі полягали домовленості політичного та економічного характеру, серед питань порядку денного було і можливий арешт Геннадія Корбана, до якого в той момент влада була вже готова, але це питання було відкладено.

Проте, оскільки сторона "Привату" не виконала взяті на себе зобов'язання, затримання Корбана можна розглядати як нагадування Ігорю Коломойському про серйозність наслідків за недотримання домовленостей, досягнутих 20 вересня.