Представники гуманітарної підгрупи ТКГ зустрілися з Зеленським

24 травня 18:01

Нового президента поінформували про роботу гуманітарної підгрупи та списки заручників.

 

Представники української гуманітарної підгрупи Трьохсторонньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання ситуації в Донбасі зустрілися з президентом Володимиром Зеленським. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

Вона зазначила, що на зустрічі також були присутні керівництво Служби безпеки та об‘єднаного центру з питань зниклих безвісти і заручників, й експерти з цього питання.

"Поінформували про роботу гуманітарної групи, деталі перемовин, позиції, які відстоювали, прізвища і списки заручників і зниклих, іншу проблематику. Якщо наша інформація і ця "інституційна пам‘ять" допоможе звільнити наших, за яких ми щиро боролися всі ці роки – це буде важливо. Сподіваюся, найближчим часом нова команда визначиться з новими учасниками мінських груп", - написала Геращенко.

Нагадаємо, 17 травня ще діючий тоді президент Петро Порошенко звільнив Ірину Геращенко з посади уповноваженої з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях. Геращенко брала активну участь у роботі гуманітарної підгрупи ТКГ, переговорах щодо звільнення українських заручників.

19 травня з посади представника України в ТКГ був звільнений Євген Марчук, який у листопаді минулого року замінив в команді переговорників другого президента України Леоніда Кучму.

У зв'язку з цим черговий раунд переговорів ТКГ у Мінську перенесли на червень.

Глава Адміністрації президента Андрій Богдан повідомив про те, що Володимир Зеленський збирається делегувати до ТКГ "договороспроможних людей", котрі користуються авторитетом як в Україні, так і в Росії.