Правоохоронці завершили розслідування вбивства ювеліра Кисельова

05 грудня 13:32

Сергія Кисельова вбили в травні цього року.

 

Правоохоронці завершили розслідування вбивства ювеліра Сергія Кисельова, яке сталося в березні 2019 року, повідомила у Facebook прокуратура Києва. Під час розслідування поліція встановила причетність підозрюваних до розбійних нападів, які ті вчиняли у 2017-2018 роках.

"Прокуратурою міста Києва спільно з Слідчим управлінням ГУ НП в м. Києві завершено розслідування відносно трьох осіб за фактом розбійного нападу та вбивства столичного ювеліра у березні 2019 року в Києві (п. 6 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 14 ч. 5 ст. 185, ч. 4 ст. 187, ч. 1 ст. 263, ст. 257 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що злочинці ретельно готувалися до вбивства, слідкували за Кисельовим, вивчали його спосіб життя та маршрути, за якими він пересувався. При цьому після вбивства ювеліра, підозрювані хотіли вчинити злочин проти його родичів. Однак їх затримали під час підготовки. Один із затриманих виявився колишнім працівником Нацполіції, інший – чинним співробітником Служби безпеки. Загалом правоохоронці затримали трьох осіб.

"Під час проведення обшуків за місцем мешкання затриманих вилучили пістолет, глушник до нього, боєприпаси, гранати, балаклави, рації та інші речові докази. Також у ході слідства зібрано докази причетності вказаних осіб до вчинення у 2017-2018 роках серії розбійних нападів на громадян із застосуванням вогнепальної зброї", - додали в прокуратурі.

Зараз підозрюваним їх захисникам відкрили матеріали провадження. Після того як вони з ними ознайомляться, обвинувальний акт передадуть до суду для розгляду по суті. Підозрювані наразі перебувають під вартою.

Нагадаємо, 5 березня у Дніпровському районі столиці невідомий убив чоловіка, вистріливши йому в голову. Згодом стало відомо, що вбитий – ключовий свідок у справі "діамантових прокурорів" Сергій Кисельов.

У ГПУ спростовували зв'язок Кисельова з цією справою, однак чинний заступник генерального прокурора, ексзаступник голови СБУ Віктор Трепак вважав за доцільне перевірити наявність такого зв'язку через ризики "злиття" справи, що "виявила корупційний спрут на вищому рівні правоохоронної системи з виходом на політичну владу".

16 квітня Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід трьом підозрюваним у вбивстві ювеліра Сергія Кисельова та відправив їх у СІЗО.