Правоохоронці спіймали заступника голови Служби експортного контролю на хабарі в $ 250 тисяч

09 грудня 16:42

У будівлі Служби експортного контролю проводять обшуки.

 

Одного з керівників Державної служби експортного контролю зловили в момент вимагання хабара в розмірі 250 тисяч доларів, про це повідомив президенту голова Служби безпеки України Василь Грицак, пише представник Петра Порошенка Святослав Цеголко на своїй сторінці в Facebook.

"Голова СБУ Василь Грицак повідомив президента про затримання за вимагання хабара в розмірі 250 000 доларів одного з керівників Державної служби експортного контролю. Зараз спецслужба проводить обшуки в приміщенні ДСЕК", - сказано в повідомленні.

Голова СБУ Василь Грицак заявив Президента про затримання під час вимагання хабаря у розмірі 250 тисяч доларів одного...

Posted by Святослав Цеголко on 9 грудня 2015 р.

Як повідомляє СБУ, чиновник вимагав 250 тисяч доларів від представника комерційної структури за видачу відповідної ліцензії на експорт продукції. "Правоохоронці затримали чиновника при отриманні останньої частини хабара", - йдеться в повідомленні.

Проводяться обшуки за місцем роботи та проживанням заступника.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

"Тривають невідкладні оперативно-слідчі для встановлення інших чиновників держслужби, які можливо причетні до корупційних дій одного з керівників відомства", - повідомили в СБУ.

Минулого тижня співробітники правоохоронних органів викрили під час отримання хабара у розмірі 500 тисяч гривень виконуючого обов'язки генерального директора однієї з одеських державних підприємств Міністерства оборони України.

30 листопада повідомлялося, що за отримання хабара в розмірі 150 тисяч доларів силовики затримали заступника прокурора Подільського району Києва і колишнього прокурор району.

Потім стало відомо, що затриманий за хабар прокурор виявився родичем Сергія Ківалова.

5 липня Києві були затримані перший заступник глави слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін і заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах.

Під час затримання та обшуків, якими керував заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе, у них було вилучено близько 500 тисяч доларів, коштовності та цінні папери. У той же день за дорученням першого заступника генерального прокурора Володимира Гузиря проти Сакварелідзе було розпочато кримінальне провадження, яке незабаром було закрито.

Незабаром після затримання всі фігуранти справи були випущені з СІЗО під заставу.

26 липня генпрокурор Віктор Шокін прийняв відставку Гузиря.