Правоохоронці очікують провокацій під час акцій протесту після 17 листопада

15 листопада 14:12

Силові структури "працюють на випередження".

 

Правоохоронці очікують погіршення безпекової ситуації під час акцій протесту після 17 листопада.

Про це повідомляють одразу кілька джерел DT.UA у правоохоронних органах. Разом із тим, співрозмовники зазначили, що силові структури "працюють на випередження", виявляючи причетних до намагань розхитати політичну ситуацію в країні.

"Ми очікуємо, що пік активності буде після 17-того числа", - розповів один зі співрозмовників DT.UA.

"Готуємося на суботу (19 листопада-ред.), ну на і 20-21, коли буде річниця Євромайдану", - повідомило інше джерело.

Як передає кореспондет DT.UA, станом на 14:00 15 листопада, активності серед учасників акцій не спостерігається. Кілька груп протестувальників, чисельністю, приблизно, до сотні людей у кожній, розташувалися на вулиці Грушевського навколо Верховної Ради, а також на вулиці Інституцькій, поблизу будівлі Національного банку. Переважно, це люди похилого віку та, судячи з їхнього зовнішнього вигляду, низького соціального статусу. Учасники акцій поводяться мирно. Периметр мітингувального майданчику навколо НБУ огорожений рамками металошукачів та мікроавтобусами з правоохоронними всередині. Поліцейські біля рамок перевіряють вміст речей перехожих.

Читайте також: Тука попередив про можливі провокації під час матчу "Україна-Сербія" у Харкові

Ранішу у СБУ назвали дату початку реалізації російського плану дестабілізації в Україні. Старт зазначених дій запланований на 15 листопада з всеукраїнської акції протесту банківських вкладників. А 17 листопада акції повинні трансформуватися в протест проти підвищення житлово-комунальних тарифів, який, за планами РФ, повинен перерости у блокування урядових структур. Зазначається, що кінцевою метою плану російських спецслужб є дострокові вибори і посилення позицій сепаратистів сил у новому парламенті.