Правоохоронці обстежили вже понад 8 тисяч храмів

05 сiчня 17:58

Різдвяні богослужіння заплановані у майже 14 тисячах храмів України.

 

Співробітники поліції та Держслужби з надзвичайних ситуацій вже обстежили понад 8 тисяч храмів на наявність вибухонебезпечних предметів та перевірили рівень дотримання пожежної безпеки. Загалом різдвяні богослужіння заплановані у майже 14 тисячах храмів. Про це у суботу, 5 січня, повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, інформує прес-служба відомства.

За його словами, основним завданням правоохоронців у різдвяну ніч залишаються заходи з недопущення правопорушень та запобігання провокаціям, нещасним випадкам та надзвичайним ситуаціям.

Яровий також зазначив, що напередодні свят організовано роботу ситуаційних центрів в усіх регіонах, які цілодобово відстежують оперативну ситуацію. Публічну безпеку біля храмів забезпечуватимуть понад 17 тисяч працівників Нацполіції та Нацгвардії. Ще близько 7 тисяч правоохоронців охоронятимуть порядок на вулицях міст та автошляхах.

Заступник голови МВС також нагадав, що на посилений варіант несення служби перевели 7 тисяч рятувальників ДСНС та 2 тисячі одиниць рятувальної техніки.

Читайте також: На Різдво в Софії Київській відправлять літургію та покажуть томос

Нагадаємо, що масові новорічні заходи в Україні відбулися без порушень правопорядку. У ніч з 31 грудня на 1 січня у заходах взяли участь понад 1,3 мільйона людей, публічний правопорядок не порушували. У понад 690 населених пунктах відбулося 985 масових заходів з нагоди Нового року.