"Правий сектор" представив копії документів на підтвердження реєстрації партії

22 травня 20:45

У документах зазначено, що свідоцтво про реєстрацію "Правого сектора" як партії видано 22 травня 2014 року, при цьому, в шапці свідоцтва зазначено 29 вересня 1997 року - дата реєстрації в Мін'юсті партії "Українська національна асамблея", яка 22 березня 2014 року вирішила перейменуватися в "Правий сектор".

 

"Правий сектор" продемонстрував копії документів про реєстрацію організації як політичної партії. Документи у своєму Facebook виклав інформаційний координатор "Правого сектора" Борислав Береза.

"Якісь проросійські бумагомараки розпускають чутки про те, що партія "Правий сектор" не зареєстрована. Розуміючи, що кремлівським наймитам хтось може повірити, що ми публікуємо офіційне підтвердження реєстрації. А найкращим підтвердженням служать фото документів. У стані наших супротивників триває паніка та істерія", - прокоментував він повідомлення про те, що в Державній реєстраційній службі України спростували інформацію про реєстрацію "Правого сектора" як політичної партії.

У викладених Березою документах зазначено, що свідоцтво про реєстрацію "Правого сектора" як партії видано 22 травня 2014 року, при цьому, в шапці свідоцтва зазначено 29 вересня 1997 року - тобто дата реєстрації в Мін'юсті України партії "Українська національна асамблея", яка на з'їзді 22 березня 2014 року вирішила перейменуватися в "Правий сектор". Свідоцтво підписано головою Укрдержреєстру Ігорем Алексєєвим.

facebook.com/borislav.bereza

facebook.com/borislav.bereza

Нагадаємо, у Державній реєстраційній службі України спростували інформацію про реєстрацію "Правого сектора" як політичної партії. "Наказу про реєстрацію "Правого сектора" як партії немає. Вона зареєстрована як громадська організація", - повідомив представник Держреєстру.

Як громадська організація "Правий сектор" зареєстровано 24 лютого 2014 року. Лідером "Правого сектору" є кандидат в президенти України Дмитро Ярош.

Лідер партії "Українська національна асамблея" Юрій Шухевич - син Романа Шухевича, члена галицького крайового проводу Організації українських націоналістів, командир з боку українців українського військового підрозділу "Нахтігаль" в складі іноземних легіонів Вермахту (1941-1942). !zn

Читайте також:

Ярош стверджує, що "Правий сектор" продовжує діяти в Криму

"Правий сектор" зажадав закрити кордони з РФ

Ярош повідомив про хороших відносинах Правого сектора і СБУ

Ярош останні роки жив на пожертви