Пожежі в Австралії: уряд країни виділить $ 50 млн на відновлення дикої природи

13 сiчня 08:02

Половина грошей буде витрачена на відродження постраждалих популяцій тварин

 

Уряд Австралії виділить $ 50 млн на відновлення дикої природи після масштабних лісових пожеж, які почалися наприкінці 2019 року, повідомила міністр охорони навколишнього середовища Австралії Сюзанна Лей.

Зазначається, що половина грошей буде витрачена на відродження постраждалих популяцій тварин.

"Сьогодні я оголосила про виділення 50 млн доларів в якості надзвичайного заходу з відновлення природи і середовища існування диких тварин, а також для того, щоб підтримати роботу вчених, екологів та громадських організацій", - твітнула Лей.

Зазначимо, що уряд Австралії планує створити спеціальну королівську комісію з розслідування причин виникнення та розповсюдження лісових пожеж.

Раніше повідомлялося, що Австралію затягнуло димом від масштабних лісових пожеж. Вони почалися через блискавки в лісі в штаті Новий Південний Уельс, в 300 км на північ від Сіднея.

Ще 12 листопада влада австралійського штату Новий Південний Уельс через "катастрофічну" ситуацію, викликану масштабними пожежами, ввела надзвичайний стан.

Захисники природи побоюються, про те, що сотні коал загинули в результаті лісових пожеж, які знищили основне середовище проживання на східному узбережжі Австралії.

5 січня австралійські влади почали оцінювати збиток від лісових пожеж. За словами урядовців, в країні залишаються близько 200 вогнищ пожеж, які не вдається загасити, незважаючи на зниження температури повітря.