Пожежа в одеському коледжі: названо попередню причину

05 грудня 08:57

Постраждали майже 30 осіб, загинула 17-річна студентка.

 

Причиною смертельної пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу міг стати несправний подовжувач, вважають у Державній службі з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Пожежа почалася в кабінеті на третьому поверсі, пише "Думская". Вогонь швидко поширився на верхні поверхи: в палаючій шестиповерховій будівлі, де коледж займає кілька поверхів, було багато дерев'яних балок, а стіни обшиті вагонкою.

Своєю чергою мер Одеси Геннадій Труханов заявляв, що в будівлі не було опалення, тому могли використовуватися електрообігрівачі.

"Будемо з'ясовувати, чому не було опалення, хто винен, чому виникла пожежа", - цитує мера "Укрінформ".

Труханов спілкувався у дворі коледжу з батьками, які й розповіли, що в приміщенні не було опалення, і для обігріву могли ввімкнути електричні прилади.

Зараз пожежники продовжують поливати згорілі конструкції, всередині будівлі вони частково обвалилися. Станом на ранок 5 грудня відкритих джерел вогню пожежники не фіксуюють.

Читайте також: Мерія Одеси оприлюднила список постраждалих під час пожежі в коледжі

Нагадаємо, масштабна пожежа в шестиповерховому будинку на розі вулиць Пушкінської і Троїцької в Одесі спалахнула на третьому поверсі будівлі близько 10:00 години ранку.

Пам'ятка архітектури відома як прибутковий будинок Асвадурова, зараз у ньому розташовуються офіси фірм, інститут морської біології, філія інституту археології НАН України та коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

Унаслідок пожежі постраждали майже 30 людей, зокрема 11 неповнолітніх учнів коледжу і п'ятеро пожежників. Один студент і один пожежник – у важкому стані. У лікарні померла 17-річна студентка. Двоє студентів і троє співробітників бухгалтерії зникли безвісти.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 статті 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки) КК. Винним загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.