Пожежа в одеському готелі: серед загиблих дитина і громадянка Австралії

19 серпня 11:39

Опізнано тіла шести загиблих із дев'яти.

 

Серед загиблих у результаті пожежі в одеському готелі "Токіо-Стар" є громадянка Австралії, повідомив на апаратній нараді в мерії міський голова Одеси Геннадій Труханов.

"Вже опізнані тіла шістьох загиблих при пожежі в одеському готелі "Токіо Стар"... За його словами, серед них п'ятеро українців: два жителя Одеської області, двоє киян і житель Дніпра. Крім того, загинула громадянка Австралійського Союзу", - пише місцеве видання "Думська".

Згідно з повідомленням, серед загиблих у тому числі одна дитина.

Нагадаємо, вночі 17 серпня в Одесі в готелі "Токіо Стар" сталася пожежа. За фактом пожежі в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесли відомості за частиною 2 статті 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) ККУ.

Під час пожежі у готелі перебувало близько 200 людей, дев'ятеро з них загинули, ще десятьох постраждалих ушпиталили з опіками тіла й дихальних шляхів і отруєнням продуктами горіння. Як повідомили в Одеській ОДА, серед постраждалих є двоє іноземців і дитина.

Правоохоронці розглядають три версії пожежі: перша – підпал з метою приховати вбивство, друга – порушення правил пожежної безпеки, третя – необережне використання вогню постояльцями.

Одеські правоохоронці провели масштабні обшуки і затримання на об'єктах, що належать власнику готелю "Токіо Стар" Вадиму Чорному. Крім самого бізнесмена, затримано ще три людини.

"Токіо Стар" був одним із найдешевших готелів Одеси. Його відкрили у будівлі колишнього трамвайного депо.