Пожежа в Одесі: Зеленський доручив місцевій владі негайно з'ясувати обставини

05 грудня 09:59

За словами президента, жертв може бути більше.

 

Президент України Володимир Зеленський вимагає з'ясувати обставини пожежі в Одесі. Відповідне завдання він доручив голові Одеської ОДА та місцевій владі.

"Доручаю голові Одеської ОДА та всій місцевій владі зробити все для допомоги постраждалим та їхнім родинам і якнайшвидше з'ясувати всі обставини, що призвели до цієї трагедії", - написав він у Facebook.

Зеленський повідомив, що станом на ранок четверга, в Одесі одна загибла студентка, 14 зниклих безвісти (серед них – 5 студентів), 27 людей у лікарнях. Серед постраждалих є також пожежники й рятувальники.

"Ми всі сподіваємося, що з 14 зниклих безвісти якомога більше знайдуться здоровими та неушкодженими. Але не хочу нікого обманювати – жертв може бути більше", - зазначив він.

Президент також висловив співчуття сім'ї загиблої 16-річної студентки Ксенії Бабенко.

Нагадаємо, масштабна пожежа в шестиповерховому будинку на розі вулиць Пушкінської і Троїцької в Одесі спалахнула на третьому поверсі будівлі близько 10:00 години ранку.

Пам'ятка архітектури відома як прибутковий будинок Асвадурова, зараз у ньому розташовуються офіси фірм, інститут морської біології, філія інституту археології НАН України та коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

У лікарні померла студентка, яка стала жертвою пожежі.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 статті 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки) КК. Винним загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.