Пожежа в Одесі: ідентифіковані семеро з 12 загиблих

11 грудня 01:21

Зниклими безвісти вважаються чотири людини.

 

Пожежа в будинку Асвадурова в центрі Одеси забрав життя щонайменше 12 людей, тіла сімох з них вдалося ідентифікувати. Зниклими вважаються четверо людей, які в день пожежі перебували в будівлі, повідомили в Міністерстві внутрішніх справ.

"Станом на зараз трагедія забрала життя 12 людей. Місцезнаходження чотирьох осыб поки невідоме, п'ятьох людей поки не вдалося ідентифікувати", - розповів заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий на засіданні урядової слідчої комісії у вівторок, 10 грудня.

Масштабна пожежа в шестиповерховій будівлі на розі вулиць Пушкінської та Троїцької в Одесі спалахнула на третьому поверсі будівлі близько 10:00 середи, 4 грудня. До вечора займання вдалося локалізувати.

Пам'ятка архітектури відома як прибутковий будинок Асвадурова, зараз у ньому розташовуються офіси фірм, Інститут морської біології, філія Інституту археології НАН України й Одеський коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

Унаслідок пожежі загинули 12 людей. 30 постраждалих дістали опіки та отруєння продуктами горіння, а деякі – травми під час вистрибування з вікон. Дев'ятеро людей залишаються у лікарнях.

Поліція зареєструвала кримінальне провадження за ч. 2 статті 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки) КК. У справі готуються дві підозри.

Докладніше про ліквідацію пожежі, її причини і постраждалих читайте у спецтемі DT.UA та матеріалі "Трагедія в центрі Одеси: що відомо про пожежу в економічному коледжі".