Поїзд "Чотири столиці" вирушив у перший рейс

28 вересня 17:18

Міжнародний поїзд був заповнений на 55%.

 

Міжнародний поїзд "Чотири столиці" у п'ятницю, 28 вересня, урочисто відправили у перший рейс за маршрутом Київ – Мінськ – Вільнюс – Рига. Як повідомляє прес-служба компанії "Укрзалізниця", із відкриттям цього маршруту відтепер до країн Європи курсують 19 пар пасажирських поїздів.

"Це перший поїзд у незалежній Україні, який об'єднав одразу чотири столиці європейських держав. Він вже дев'ятнадцятий у сполученні Україна – ЄС. Пасажири мають змогу подорожувати залізницею до восьми країн Євросоюзу: до Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії, Болгарії, Відня, Литви та Латвії", - зазначив керівник "Укрзалізниці" Євген Кравцов.

Повідомляється, що у складі поїзда курсує 10 вагонів, з них дев'ять купе та один вагон класу люкс, у шостому вагоні купе розділяються на чоловічі та жіночі. У першому своєму рейсі він заповнений на 55%. За словами Кравцова, наразі ведуться перемовини з Естонією, щоб додати до маршруту ще й Таллінн.

Зазначається, що поїзд чотирьох столиць курсуватиме раз на тиждень, початок проведення прикордонно-митних процедур на станції Київ-Пасажирський о 13:42, відправлятиметься поїзд зі станції о 14:07 та прибуватиме до Риги наступного дня о 09:06. Зворотно поїзд вирушатиме об 11:10 та прибуватиме до Києва о 06:42. У напрямку Риги поїзд робитиме зупинки о 23:35 у Мінську та о 04:25 у Вільнюсі. У напрямку Києва – о 15:48 у Вільнюсі та о 20:17 у Мінську.

Крім того, поїзд робитиме зупинки на станціях Словечно, Калінковічі, Жлобін, Молодечно, Сморгонь, Гудогай, Кяна, Шяуляй та Елгава.

Вартість проїзду в поїзді від Києва до Риги станом на сьогодні у вагоні купе становить 2248,41 гривень, у вагоні СВ – 4487,21 гривень, від Києва до Вільнюса у вагоні купе – 1662,12 гривні, у вагоні СВ – 3315,18 гривень, від Києва до Мінська у вагоні купе – 1878,36 гривень, у вагоні СВ – 3622,19 гривні. Вартість проїзду зазначена з урахуванням вартості постільних речей та комісійного збору. В "Укрзалізниці" повідомляють, що ціна квитка залежить від курсу швейцарського франка.

Нагадаємо, що сьогодні, 28 вересня, на київському Центральному залізничному вокзалі відбулася презентація оновленого корпоративного логотипу компанії "Укрзалізниця". Повідомлялося, що символ змінюється вперше за останні двадцять років. Оновлений візуальний образ буде поетапно втілений на всіх об'єктах інфраструктури, рухомому складі, інвентарі, формі залізничників тощо.