Поява повноцінної помісної церкви — ще одні двері, які відкриває перед нами історія — експерт

30 грудня 18:12

У найближчі місяці й навіть роки все, що буде сказане митрополитом Єпіфанієм, буде почуте.

 

Поява повноцінної Помісної церкви на чолі з 39-річним сучасним лідером, із заступництвом матері-церкви в Константинополі - це ще одні двері, які відчиняє перед нами історія. Воцерковлена людина скаже: ще одне благословення Боже. Згідно зі статистикою, українське суспільство нікому не довіряє так, як церкві. Традиція сильних релігійних лідерів - від митрополита Андрея Шептицького до кардинала Любомира Гузара й до патріарха Філарета, який виявив себе справжнім державником на останньому Соборі, - є в Україні давно.

Про це у своїй статті для ZN.UA пише Олександр Щерба. На його думку, у найближчі місяці й навіть роки все, що буде сказане митрополитом Єпіфанієм, буде почуте.

"Головне, щоб він не мовчав. Головне, щоб він знайшов правильні слова для нашого багатократно обманутого суспільства. Ну й, звісно, можна вже зараз уявити, яких зусиль докладе Москва, щоб максимально швидко та ефективно дискредитувати і його, і свіжостворену церкву. Ще легше уявити, який у Москви простір для дій, зважаючи на готовність багатьох українців вірити кому завгодно і в що завгодно, тільки не у свою країну", - зазначає автор.

Детальніше про пошук шляхів цивілізації читайте у статті Олександра Щерби "Україна, церква і світ після правди" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".