Повідомлення про "замінування" українських аеропортів надходили із сусідньої держави

11 листопада 12:11

Як заявила поліція, всі анонімні дзвінки надійшли з сусідньої країни, проте не уточнюється з якої саме.

 

У поліцію вчора, 10 листопада, надійшло 11 анонімних повідомлень про замінування аеропортів і одного розважального закладу. Встановлено, що дзвінки надходили з сусідньої держави і реальної загрози не становили, повідомляє Департамент комунікації Нацполіції.

Відзначається, що протягом дня надходили повідомлення про замінування аеропортів у Вінниці, Дніпропетровську, Запоріжжі, Івано-Франківську, Одесі, Рівному, Ужгороді, Харкові, Херсоні та Чернівцях.

На місцях працювали слідчо-оперативні групи, вибухотехніки, кінологи, співробітники СБУ, ДСНС і лікарі. Людей, які перебували в приміщеннях аеропортів, евакуювали.

Як повідомляє поліція, ніяких вибухонебезпечних речовин і предметів виявлено не було. Правоохоронці встановили, що всі анонімні дзвінки надійшли з сусідньої держави, про яку саме державу йде мова, не уточнюється.

За даними фактами були відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності). Зловмиснику загрожує позбавлення волі строком до 6 років.

Проводяться досудові розслідування.

Читайте також: Станція київського метро "Хрещатик" відновила роботу після повідомлення про "мінування"

Зазначимо, що наприкінці жовтня невідомий повідомив про мінування залізничного вокзалу в Києві, внаслідок чого було евакуйовано 1500 осіб.