Потяг "Київ-Москва" пройшов санітарну обробку і повертається до України

21 лютого 17:18

У громадянки Китаю не підтвердили інфікування новим коронавірусом, пасажири потягу пройшли медобстеження.

 

До столиці України після санітарної обробки сьогодні ввечері повернеться потяг №6 "Київ-Москва", з якого зняли громадянку Китаю з високою температурою. Про це повідомив на брифінгу директор з пасажирських перевезень "Укрзалізниці" Олександр Толкачов, передає "Укрінформ".

За його даними, пасажири, які прибули на потязі до Москви, пройшли медобстеження. Жодних ознак захворювання не виявлено. Їх усіх відпустили додому.

Раніше росЗМІ повідомили, що китаянку з високою температурою зняли з поїзда "Київ-Москва" у Брянську і направили до інфекційної лікарні. Решту пасажирів вагону направили на карантин до місцевої лікарні. Вагон, в якому перебувала китаянка, відчепили на станції в Брянську, тим часом основний склад поїзда приїхав до Москви.

У вагоні під час контролю, окрім громадянки Китаю, перебувала ще 21 особа. З яких 13 громадян України, зокрема два провідники, шість громадян РФ і по одному громадянину Узбекистану та Канади.

Як поінформували у Центрі громадського здоров'я МОЗ України, у громадянки Китаю не підтвердили інфікування новим коронавірусом.

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах нового коронавірусу "надзвичайною ситуацією в області суспільної охорони здоров'я, що має міжнародне значення". У ВООЗ побоюються, що вірус потрапить на територію країн зі слабкою системою охорони здоров'я.

Вперше цей коронавірус діагностували у грудні минулого року. Новий коронавірус став сьомим вірусом такого типу, якими може заразитися людина.

Влада КНР запровадила жорсткий карантин в Ухані та інших містах, де зафіксовано спалах захворювання. Вильоти туристичних груп з Китаю припинені.

Китайський коронавірус швидкими темпами поширюється в усьому світі. Редакція DT.UA зібрала найважливішу інформацію, пов'язану з небезпечним захворюванням.

Докладніше про коронавірус читайте в матеріалі Лідії Суржик "Академік Володимир Широбоков: "Мікроби не прощають легковажності".