Потужний вибух біля будівлі СБУ було чути майже по всій Одесі

27 вересня 09:16

Терористи використовували безоболонковий вибуховий пристрій. У радіусі кількох кварталів вибиті вікна.

 

Потужність вибуху під будівлею Управління СБУ в Одесі оцінюється на рівні від 8 до 10 кг в тротиловому еквіваленті.

"Вибух під СБУ був чутний в більшості районів Одеси. У радіусі кількох кварталів від епіцентру вибуховою хвилею вибило вікна в будівлях. Попередньо, оцінюємо в 8-10 кг", - повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах.

За його словами, зловмисники використовували безоболонковий вибуховий пристрій.

Він зазначив, що це найсильніший влаштований вибух за останній час.

Вранці в неділю, 27 вересня, під будівлею Управління СБУ в Одесі пролунав вибух, який пошкодив саму будівлю, а також вікна у всіх прилеглих спорудах. В результаті вибуху жертв і постраждалих немає.

Читайте також: Під Донецьком від вибуху невідомого предмета загинула 4-річна дитина

За останній рік терористи регулярно влаштовують вибухи в Одесі. Так 3 серпня 2015 року біля входу в офіс організації "Самооборона Одеси" (колишня будівля військкомату) на вулиці Канатній, 35 прогримів вибух. Слідчо-оперативна група і фахівці вибухотехнічної служби встановили, що спрацював саморобний вибуховий пристрій потужністю 200 грамів у тротиловому еквіваленті.

20 липня стався вибух у барі "Ліберті", який розташований на вул. Рішельєвській, 60. Під двері бару була закладена граната РГД-5. Через вибух постраждав охоронець, який був доставлений в лікарню, а також незначно пошкоджені двері.

2 липня в центрі Одеси пролунав потужний вибух за адресою вулиця Жуковського, 38, де розташоване кафе "У Ангеловых". Вибуховий пристрій підклали під двері закладу.