Пострадянський простір більше зайнятий будівництвом свого минулого — Почепцов

12 серпня 15:12

Наші розповіді про реформи замінюють самі реформи.

 

У наш час пострадянський простір, включаючи Україну, більше зайнятий будівництвом свого минулого, ніж майбутнього. Нескінченні суперечки з самими собою і з сусідами займають більше інтелектуальних зусиль, ніж створення нової економіки, стартапів, інноваційний розвиток.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Георгій Почепцов, теоретик питань стратегії, інформаційних війн та маркетингу, письменник-фантаст і журналіст. На його думку, в результаті технологічно ми вже не можемо повторити старі проекти типу АНів, оскільки архаїзація крок за кроком веде нас до аграрної держави.

"Наші розповіді про реформи замінюють самі реформи. Точно так розповіді про боротьбу з корупцією замінюють реальну боротьбу з корупціонерами. Кожне нове покоління наших керівників говорить краще попереднього. Але життя від цього не стає краще", - зазначає експерт.

Детальніше про превалювання інформаційного простору читайте в матеріалі Георгія Почепцова "Як інформаційне середовище перемагає реальне" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".