Посольство США закликало Росію терміново надати меддопомогу Балуху

15 травня 16:53

Раніше стало відомо про погіршення стану здоров'я українця, якого утримують у ШІЗО.

 

Російську Федерацію закликали терміново надати українському політв'язню Володимиру Балуху необхідну медичну допомогу. Про це йдеться в повідомленні Посольства США в Україні на сторінці в соцмережі Twitter.

"Ми закликаємо Росію терміново надати необхідну медичну допомогу політв'язню Володимиру Балуху, стан здоров'я якого став важким після того, як його помістили в штрафний ізолятор і утримують там лише на воді та хлібі", - сказано в заяві.

Як повідомляла омбудсмен України Людмила Денісова, в умовах штрафного ізолятору у Балуха значно погіршився стан здоров'я. У нього набрякли ноги, що може свідчити про проблеми з нирками.

Читайте також: Балух повідомив, що його хочуть позбавити українського громадянства

18 січня 2019 року Балуха вивезли з Криму до Краснодарського краю РФ, а потім етапували до колонії в Тверській області.

24 квітня так званий "Верховний суд" Криму продовжив термін позбавлення волі Володимира Балуха, скасувавши зачитування у вироку строку його перебування в СІЗО як день за півтора, проігнорувавши відповідну норму російського законодавства.

ФСБ затримала Володимира Балуха у грудні 2016 року. Окупанти "знайшли" на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. Правозахисники вважають, що він став жертвою політичних репресій через проукраїнську позицію та встановлений на його подвір'ї прапор України.