Портнов подав першу заяву проти Порошенка

20 травня 23:32

Заява стосується ймовірних протиправних дій екс-президента по проходу українських кораблів у Керченській протоці.

 

Юрист Андрій Портнов, який повернувся в Україну 19 травня, подав у Державне бюро розслідувань першу заяву про злочин, скоєний колишнім президентом Петром Порошенком. Про це Портнов повідомив на своїй сторінці в Telegram.

"Друзі, сьогодні Порошенко офіційно втратив недоторканність від кримінального переслідування і годину тому ми направили в Державне бюро розслідувань першу заяву про злочин. Вважаємо його причетним до державної зради, спробі захоплення державної влади та перевищенні влади і службових повноважень", - написав він.

Як зазначив Портнов, цією дією його команда юристів придбала ряд процесуальних прав, які використовують в залежності від офіційної реакції цього органу протягом декількох днів. Портнов пообіцяв публічно інформувати суспільство.

В опублікованому тексті судового позову йдеться про можливі протиправні і сплановані дії Петра Порошенка та інших осіб щодо переходу групою кораблів ВМС України через Чорне море і Керченську протоку, в результаті якого були захоплені і обстріляні 24 українських моряка.

Раніше екс-заступник глави АП часів Януковича Портнов заявив, що кримінальному переслідуванню можуть потрапити голови парламентських фракцій "Блоку Петра Порошенка" і "Народного фронту" Артур Герасимов та Максим Бурбак, голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський, колишній заступник глави АП Олексій Філатов, який вів судову реформу, а також інші посадові особи.