Порошенко звинуватив РФ у прагненні окупувати Азовське море

27 вересня 03:30

Порошенко закликав інші країни дати оцінку діям Росії і рішуче на них відповісти.

 

Міжнародне співтовариство повинно якомога швидше посилити санкції проти Росії - на цей раз через блокування РФ Азовського моря, заявив президент України під час виступу на загальних дебатах 73-ї сесії Генеральної асамблеї ООН.

"Саме відсутність відповідного покарання призводить до того, що після Грузії настала черга України, після Литвиненко – Скрипалів, після Алепо – Ідліб... Кремль не має наміру зупинятися на цьому. Після окупації Криму, його мішенню сьогодні є окупація Азовського моря. Незаконно побудувавши міст через Керченську протоку, Росія почала систематично порушувати свободу міжнародної навігації через Керченську протоку як для українських, так і іноземних судів", - підкреслив Порошенко.

Порошенко закликав інші країни дати оцінку діям Росії і рішуче на них відповісти.

"Такі грубі порушення повинні бути припинені як незаконні, в тому числі у рамках Конвенції ООН з морського права. Вони повинні отримати рішучу відповідь, включаючи посилення санкційної політики та інші цілеспрямовані заходи", - заявив Порошенко.

Раніше повідомлялося, що Україна планує до кінця року створити базу Військово-морських сил в Азовському морі. У Бердянську вже спущені на воду два артилерійських бронекатери ВМС України.

Детальніше про протистояння захоплення Росією акваторії Азова читайте в матеріалі Леоніда Осаволюка "Облога Азова" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".