Порошенко звільнив від оподаткування нерухомость релігійних організацій

08 червня 19:15

Закон також рекомендує органам місцевого самоврядування переглянути рішення про встановлення податку на майно для об'єктів нерухомості релігійних організацій.

 

Президент Петро Порошенко підписав закон № 420-VIII "ПРО внесення зміни до статті 266 Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування нерухомості релігійних організацій".

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Передбаченим законом зміною до статті 266 Податкового кодексу України звільняються від оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, об'єкти нерухомості, що перебувають у власності релігійних організацій і які використовуються виключно для забезпечення їх статутної діяльності, включно з об'єктами, в яких здійснюють діяльність засновані такими релігійними організаціями благодійні установи - притулки, інтернати, лікарні тощо, крім об'єктів нерухомості, в яких здійснюється виробнича та/або господарська діяльність", - йдеться в повідомленні.

Крім того, закон рекомендує органам місцевого самоврядування у місячний строк з дня опублікування Закону переглянути рішення про встановлення на 2015 р. податку на майно для об'єктів нерухомості, що перебувають у власності релігійних організацій.

14 травня Верховна Рада України внесла зміни до Податкового кодексу України, звільнивши релігійні організації від податку на нерухомість.

Крім того, 2 червня релігійним організаціям дозволили засновувати школи та вузи.