Порошенко у Фінляндії зустрінеться із Туском

06 листопада 15:15

Під час свого візиту до Фінляндії Порошенко порушить питання подальшої підтримки України з боку європартнерів.

 

Президент України Петро Порошенко 7-8 листопада із робочим візитом відвідає Фінляндію, де візьме участь у конгресі Європейської народної партії та виступить на розширеному саміті ЄНП. Також Порошенко зустрінеться з президентом Євроради Дональдом Туском, президентом Фінляндії Саулі Нііністьо та іншими високопосадовцями. Про це повідомила прес-служба Адміністрації президента України.

"7-8 листопада президент України Петро Порошенко здійснить робочий візит до Фінляндської Республіки. На запрошення президента Європейської народної партії глава Української держави візьме участь у конгресі та виступить на розширеному саміті Європейської народної партії", - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що під час візиту Порошенко зустрінеться із президентом Європейської ради Дональдом Туском, президентом Фінляндії Саулі Нііністьо, прем'єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем та віце-президентом Європейської комісії Валдісом Домбровскісом.

Також заплановані зустрічі Порошенка з іншими лідерами інституцій і держав-членів Європейського союзу, які входять до "політичної родини" Європейської народної партії.

"Президент України порушуватиме питання подальшої підтримки України з боку європейських партнерів у впровадженні реформ та відсічі російській агресії, в тому числі через забезпечення санкційної політики", - підсумували в адміністрації.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон запросив Петра Порошенка до Парижу на заходи, присвячені 100-річчю завершення Першої світової війни, 11 листопада.

Цього ж дня на полях заходів має відбутися зустріч президента США Дональда Трампа з президентом РФ Володимиром Путіним. За словами радника американського президента Джона Болтона, вона буде нетривалою. На відміну від Трампа, Порошенко не проводитиме двосторонні переговори з президентом Росії Володимиром Путіним у форматі тет-а-тет.