Порошенко розповів про терміни переходу ЗСУ на стандарти НАТО

03 листопада 13:59

Збройні сили України повинні і далі нарощувати інтенсивність підготовки артилеристів-ракетників, щоб відповідати стандартам НАТО.

 

Збройні сили України, в тому числі артилерія, повинні перейти на стандарти НАТО найближчим часом, заявив президент Петро Порошенко.

"Вважаю, що вже зараз ми повинні перейти на принципи, які домінують серед наших країн-партнерів, членів північноатлантичного альянсу – НАТО... Ключова характеристика - це точність. Сьогодні українська артилерія повністю відповідає цим вимогам. Ми впевнено йдемо цим шляхом", - сказав на полігоні в Київській області з нагоди святкування Дня ракетних військ і артилерії.

Він повідомив, що цього року Збройні сили України отримали понад 600 одиниць зразків ракетно-артилерійського озброєння, більше 250 одиниць приладів нічного бачення та інших сучасних зразків озброєння.

Як повідомлялося, 8 червня минулого року президент Петро Порошенко підписав Стратегічний оборонний бюлетень України – документ оборонного планування, розроблений з метою визначення основних напрямків реалізації воєнної політики України та розвитку сил оборони до кінця 2020 року, який передбачає курс на інтеграцію України до НАТО.