Порошенко провів телефонні переговори з Тіллерсоном

04 листопада 23:29

Співрозмовники приділили особливу увагу питанню звільнення в'язнів Кремля.

 

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Державним секретарем США Рексом Тіллерсоном, повідомляє офіційний сайт адміністрації президента України.

Відзначається, що сторони висловили задоволення ходом виконання домовленостей, досягнутих між президентами України і США під час їх зустрічі в Нью-Йорку. У той же час Порошенко подякував Тіллерсону за підтримку України під час триваючої російської агресії.

"Співрозмовники скоординували подальші кроки для розгортання міжнародної місії ООН на окупованій частині Донбасу, включаючи неконтрольованим ділянкою українсько-російського кордону. Голова держави відзначив важливість санкцій проти Росії та лідерські підходи США у цьому зазначивши, що тільки таким чином можна змусити агресора повернутися в русло міжнародного права, поваги до суверенітету та територіальної цілісності держав", - йдеться в повідомленні АП.

Порошенко і Тіллерсон приділили особливу увагу питанню звільнення заручників, які незаконно утримуються в ОРДЛО і в російських в'язницях.

"Співрозмовники також відзначили важливість посилення стратегічного партнерства між Україною і США. Окремо в ході переговорів обговорювалося питання прогресу України на шляху реформ. Зокрема, була відзначена важливість медичної, освітньої, пенсійної реформ та антикорупційної", - зазначили в АП.

Після завершення переговорів керівник Держдепу США поінформував Порошенка про намір його нового помічника з питань Європи та Євразії в листопаді відвідати Україну для зустрічей із українською владою.

Нагадаємо, що раніше президент США Дональд Трамп розподілив нектооые функції між держсекретарем, міністром фінансів і начальником національної розвідки.

Як зазначалося в повідомленні Білого дому, держсекретар Рекс Тіллерсон буде курирувати питання санкцій щодо Росії і КНДР.