Порошенко пообіцяв зробити День захисника України 14 жовтня вихідним

14 жовтня 16:54

Президент скасував святкування 23 лютого і встановив День захисника України на 14 жовтня. Тепер хоче зробити його вихідним днем.

 

Президент України Петро Порошенко має намір ініціювати встановлення вихідного дня з нагоди Дня захисника України 14 жовтня.

"Для того, щоб люди звикли і звернули більшу увагу, до наступного разу його слід узаконити як вихідний день. Я збираюся внести відповідні зміни до Кодексу законів про працю", - сказав він в ході робочої поїздки до Запоріжжя.

Як повідомлялося, президент України Порошенко 13 жовтня підписав указ, відповідно до якого щороку 14 жовтня відзначатиметься День захисника України.

"З метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і перемог українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві і в підтримку ініціативи громадськості постановляю установити в Україні свято - День захисника України, який відзначати щорічно 14 жовтня", - йдеться в указі глави держави.

У той же час указ, що встановлює Днем захисника Вітчизни 23 лютого, визнано таким, що втратив силу.

Як відомо, 14 жовтня відзначається День українського козацтва, а також річниця створення УПА і день Покрови Пресвятої Богородиці. Різні політичні сили та представники громадськості протягом кількох років виступали з вимогою проголосити цей день державним святом. !zn