Порошенко підписав указ про призначення 113 суддів нового Верховного суду

11 листопада 13:16

Сьогодні більше ста суддів оновленого Верховного суду склали присягу.

 

Президент Петро Порошенко підписав указ про призначення 113 суддів нового Верховного суду.

"Ми відкриваємо нову сторінку в історії правосуддя в нашій країні", - сказав Порошенко під час церемонії присяги суддів Верховного суду України в суботу в Києві.

Президент підкреслив, що завдяки змінам профільного законодавства в Україні впроваджуються "європейські стандарти судочинства".

За його словами, завдяки прийнятому закону про зміни у ряд процесуальних кодексів встановлюються інші правила судового процесу – "ефективного, швидкого і зручного для всіх його учасників".

Глава України також наголосив, що осучаснення адміністративного судочинства спростить захист громадян у відносинах з державою.

"У судовій системі змінюються правила, змінюються люди. І я хочу привітати у вашому обличчі ще раз членів нового Верховного суду – кардинально оновленого порівняно з попереднім", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, 30 вересня 2016 року набули чинності зміни до Конституції України в частині правосуддя та закону "Про судоустрій і статус суддів", у зв'язку з чим в країні стартувала судова реформа. Верховний суд став найвищою судовою інстанцією України, його склад повинен бути сформований з суддів, обраних за підсумками відкритого конкурсу.

26 грудня минулого року стало відомо про те, що до участі у конкурсі на зайняття посад суддів оновленого Верховного суду допущені 653 кандидати. Конкурс оголошено на 120 вакантних посад, по 30 чоловік у кожен касаційний суд.

Детальніше про реформування судової системи в Україні читайте в інтерв'ю голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергія Козьякова у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".