Порошенко, Парубій і митрополит Епіфаній відвідають церемонію підписання Томосу

04 сiчня 22:52

Робочий візит до Туреччини відбудеться 5-6 січня.

 

Президент Петро Порошенко, спікер Верховної Ради Андрій Парубій і голова Православної церкви України блаженніший митрополит Епіфаній 5-6 січня відвідають Туреччину з робочим візитом. Українська делегація візьме участь у церемонії підписання Томосу про автокефалію української церкви, повідомляє прес-служба українського парламенту.

"Учасники делегації візьмуть участь у церемонії підписання Томосу Вселенським патріархом Варфоломієм та у молитві у Патріаршому Храмі Св. Георгія. Після завершення… прозвучать заяви: Вселенського патріарха Варфоломія, митрополита Київського і всієї України Епіфанія, президента України Петра Порошенка", - йдеться у повідомленні.

Крім цього, спікер Парубій та президент Порошенко 5 січня зустрінуться з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, відвідають Вселенський патріархат і зустрінуться з патріархом Варфоломієм.

"6 січня президент України Петро Порошенко, голова Верховної Ради Андрій Парубій і члени делегації візьмуть участь у церемонії вручення Томосу, Божественній літургії (спільне відправлення Вселенським патріархом Варфоломієм і митрополитом Епіфанієм), у церемонії освячення води у затоці "Золотий Ріг", - додається у повідомленні.

Також українська делегація відвідає могилу представника екзильного уряду УНР у Туреччині Володимира Мурського та візьме участь у церемонії освячення води в Патріаршому Храмі Св. Георгія.

Нагадаємо, 15 грудня на Об'єднавчому соборі в Софії Київській був обраний голова помісної української церкви. Ним став 39-річний митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній.

6 січня митрополит Епіфаній від імені Православної церкви України отримає від Вселенського патріарха Томос про створення об'єднаної церкви.

Докладніше про майбутнє православного устрою в Україні читайте у статті Катерини Щоткіної "Просто автокефалія" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".