Помпео звинуватив РФ у тиску на Україну за допомогою енергоресурсів

13 березня 09:00

За словами держсекретаря США, РФ вторглася в Україну для заволодіння такими ресурсами.

 

Державний секретар Майк Помпео під час виступу на конференції CERAWeek в Х'юстоні звинуватив Російську Федерацію у тиску на Україну з допомогою енергетики. За словами глави Держдепу США, РФ вторглася на українську територію для отримання доступу до нафтогазових ресурсів.

"Росія використовує газопроводи, щоб чинити тиск, політичний тиск на Україну", - заявив Помпео, зазначивши, що РФ вторглася в Україну, щоб отримати доступ до нафтогазових ресурсів.

Помпео додав, що тим самим Росія позбавила Українську державу можливості самостійно використовувати такі ресурси та інфраструктуру для постачання енергією будинків своїх громадян.

Як повідомлялося раніше, США готуються ввести санкції проти компаній ЄС, які разом з російським "Газпромом" фінансують будівництво трубопроводу "Північний потік-2".

Проект російського "Газпрому" перебуває в центрі міжнародної уваги відтоді, як п'ять років тому Росія анексувала український Крим. Німеччина намагається посилити підтримку проекту щодо будівництва газопроводу.

Адміністрація Трампа неодноразово критикувала угоду між Німеччиною і Росією про будівництво газопроводу "Північний потік-2". У Вашингтоні підкреслювали, що Берлін добровільно ставить себе в залежність від російського газу.

Проти будівництва газопроводу "Північний потік-2" виступає Україна,оскільки це може загрожувати нашій енергетичній безпеці - Росія може закрити транзит газу через Україну.

Детально про перешкоди для будівництва російського газопроводу "Північний потік-2" читайте у матеріалі Ігоря Маскалевича "Датський хрест для "Газпрому" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".