Полторак прийняв відставку командувача Сухопутними військами Пушнякова

24 грудня 13:26

У Міноборони кажуть, що Пушняков сам написав рапорт про відставку. Крім того, генерал проходить військово-лікарську комісію.

 

Міністр оборони України Степан Полторак прийняв рапорт про звільнення командувача Сухопутними військами Збройних сил України Анатолія Пушнякова.

"На ім'я міністра оборони України генерала армії України Степана Полторака надійшов рапорт від генерал-лейтенанта Анатолія Пушнякова щодо звільнення його зі Збройних сил України. Міністром було прийнято позитивне рішення по суті рапорту. Наразі готуються документи щодо звільнення генерала Пушнякова встановленим порядком", - говориться в повідомленні Міноборони в Facebook.

За інформацією відомства, на даний момент Пушняков проходить військово-лікарську комісію.

У зв'язку із появою у ЗМІ повідомлення щодо звільнення зі служби Командувача Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтен...

Опубліковано Міністерство оборони України 24 грудня 2015 р.

Раніше голова парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв (фракція "Самопоміч") повідомив, що Пушняков був звільнений за законом про люстрацію.

"Йдеться не лише про виконання закону Про очищення влади. "Дєд Мопєд", як називають Пушнякова у військах, несе пряму відповідальність за всі котли, в яких Україна втратила сотні своїх героїв", - стверджує Соболєв.

Пушняков був призначений командувачемСухопутними силами ЗСУ в травні 2014 рік в. о. президента України Олександром Турчиновим.

Пушняков народився в 1954 році в Кодимі Одеської області. Закінчив Харківське військове танкове училище і військову академію. Воював в Афганістані. Нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня та іншими нагородами.