Полторак погодив з НАТО кроки з реформування ЗСУ

07 грудня 19:10

Це сталося у брюссельській штаб-квартирі НАТО.

 

Голова Міністерства оборони України Степан Полторак в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі погодив подальші кроки з реформування Збройних сил України.

"Міністр оборони України погодив з НАТО подальші кроки з реформування оборонного відомства та Збройних сил України", - йдеться в повідомленні місії України при Північноатлантичному альянсі в Twitter.



Читайте також: На озброєння Нацгвардії і спецназу Нацполіції прийнято новий броньовик "Варта"


Раніше президент України Петро Порошенко неодноразово заявляв, що українська армія повинна здійснити повний перехід на стандарти НАТО до 2020 року з метою одержання Україною перспективи членства в альянсі.

Нагадаємо, Україна має намір до 2016 року збільшити на 30% витрати на розвиток озброєнь.

4 грудня президент України Петро Порошенко заявив, що в 2015 році в Збройні сили України було поставлено близько 34 тисяч нових і модернізованих зразків озброєння.

Загальний та спеціальний фонд оборонного бюджету України на 2016 рік складе близько 113 мільярдів гривень.

2 грудня повідомлялося, що президент України Петро Порошенко поставив вимогу до Кабінету міністрів України виділити на оборону 5% від ВВП у державному бюджеті країни на 2016 рік.

26 листопада повідомлялося, що президент США Барак Обама підписав оборонний бюджет США-2016 з $ 300 млн військової допомоги для України.

Раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що витрати на оборону в держбюджеті-2016 складуть 5% від ВВП. У липні Порошенко заявив, що військові витрати України у наступному році буде збільшено.