Полторак не проти, що б одним із його заступників була жінка

22 листопада 14:44

Міністр заявив, що хоче створити в армії рівні умови для всіх.

 

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що у Збройних силах України потрібно створити рівні умови для проходження служби чоловіками і жінками, в тому числі в побутових питаннях і в питаннях речового забезпечення. Зокрема, він виступив за те, що б одним із його заступників була жінка.

"Я за рівні права для всіх... За 34 роки моєї діяльності у мене ніколи не було конфліктів із жінками. Переконаний, що жінка в армії - це успіх майбутніх Збройних сил України", - сказав Полторак під час Всеукраїнського жіночого конгресу в середу в Києві.

За його словами в армії має бути стільки жінок, скільки побажають служити.

"Ми повинні створити рівні умови не тільки для проходження служби, але і в носінні форми, і в побутових умовах. Ми бачимо і знаємо, як це зробити, в тому числі, і до завершення нашої реформи до 2020 року", - додав міністр.

Він розповів, що через бойові дії з 2014 року в результаті російської агресії пройшли 6 тис. жінок, 107 із них отримали державні нагороди, близько 3 тис. відзначені нагородами Міністерства оборони, а також три жінки загинули.

Зазначимо, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман запропонував ввести квоту на представництво жінок у Верховній Раді на рівні 30%.