Полтавська суддя Гольнік назвала ймовірних організаторів нападу на неї

23 листопада 03:10

Суддя Жовтневого районного суду Полтави Лариса Гольнік вважає, що напад пов'язаний з мером і головою суду.

 

Суддя Лариса Гольнік, яку побили в Полтаві ввечері в середу, 22 листопада, пов'язує напад на неї з оточенням полтавського мера Олександра Мамая або головою Жовтневого суду Полтави, в якому вона працює.

"Я називаю це оточенням міського голови або голови Жовтневого суду. Я припускаю, що це Олександр Ковжога - він був представником міського голови у справі, а зараз судиться зі мною", - сказала суддя в коментарі "Громадському".

Нападників Гольнік назвала "класичними титушками". За її словами, у нападників в руках були предмети, схожі на поліцейські кийки, чи труби.

"Удар був не прямий, а під кутом, по голові. Не дуже сильний. Наклали шов. Якщо б чоловік мене не захищав, була б зовсім інша історія. Йому зараз важко ходити", - розповіла суддя.

У 2014 році суддя Лариса Гольник розглядало адміністративне провадження щодо мера Полтави Олександра Мамая, який, користуючись службовим становищем, надав своїй пасербиці Ірині Климко право на розміщення торгових павільйонів в місті без проходження необхідних процедур.

У травні 2016 року Гольник оприлюднила відео, на якому зафіксовані спроби Мамая "домовитися" з нею про закриття адмінпровадження в його відношенні, і написала заяву до правоохоронних органів.

Читайте також: Верховними суддями намагаються стати герої антикорупційних журналістських розслідувань - ЗМІ

У серпні прокуратура закрила справу про спробу підкупу Мамаєм судді Гольнік, відмовившись передавати справу на розслідування в НАБУ.

З 2015 року суддя Гольнік не вершить правосуддя в зв'язку із закінченням строку повноважень. Питання про її переобрання ще не піднімалося, хоча кваліфікаційна комісія рекомендувала призначити її суддею довічно.