Польський суд дав два роки умовно винуватцю "яєчного скандалу" з Коморовським

04 грудня 16:07

У липні 2013 року в річницю Волинської трагедії 21-річний житель Запоріжжя скоїв провокаційний вчинок.

 

Польський суд виніс вирок українцю, який в 2013 році розчавив яйце на плечі президента Польщі Броніслава Коморовського у ході його візиту на Волинь, повідомляють польські ЗМІ.

"Півроку позбавлення волі з перенесенням виконання вироку на 2 роки і оплата 2 тисяч злотих штрафу постановив громадянину України Івану Ш. Варшавський суд за зневагу щодо колишнього президента Польщі Броніслава Коморовського, об плече якого зловмисник розбив яйце", - повідомляє "Польське радіо".

Згідно з інформацією, сам українець в суд не приїхав.

14 липня 2013 року після меси в костелі святих Петра і Павла в Луцьку стався "яєчний інцидент". Молодий чоловік підійшов до Коморовського і поплескав його по плечу, після чого на піджаку польського президента залишилося розчавлене яйце. Міліція одразу ж затримала підозрюваного, яким виявився 21-річний житель Запорізької області.

За даним фактом слідче управління Управління МВС України у Волинській області почало кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Читайте також: В Обаму кинули книгу

19 липня 2013 року Луцький міський районний суд виніс вирок 21-річному українцю - рік обмеження волі з випробувальним терміном в один рік.

Глава польської держави тоді прибув у Луцьк, де разом з представниками української влади взяв участь у заходах з нагоди 70-ї річниці Волинської трагедії.