Половина людей стикається з прокрастинацією — експерт

20 липня 18:47

Мозок улаштований так, що ми віддаємо перевагу принагідним заняттям, отриманню швидкого результату, а не очікуванню тривалого процесу.

 

В організмі людини є умовно дві сили, які борються одна з одною. Лімбічна система - несвідома зона, емоційна частина, яка включає в себе також центр задоволення. Саме вона відповідає за короткочасне задоволення. Префронтальна кора - "внутрішній планувальник", який бореться за те, що є ліпшим для нас у довгостроковій перспективі, відповідає за вольові процеси організму.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Лідія Кривоносова, лікар-психолог. За її словами, наш мозок улаштований так, що ми віддаємо перевагу принагідним заняттям, отриманню швидкого результату, а не очікуванню тривалого процесу.

"Прокрастинація може торкнутися будь-якої сфери життя: роботи, навчання, спілкування, побуту. Виділяють два основні види прокрастинації - відкладання прийняття рішення і відкладання виконання завдань. З постійним розвитком суспільства, прискоренням темпу життя з феноменом прокрастинації стикаються 15-45% людей", - зазначає експерт.

Детальніше про прокрастинацію читайте у статті Лідії Кривоносової "Не відкладай на завтра те, що вже вчора відклав на сьогодні" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".