Політв'язня Балуха етапували в СІЗО Сімферополя

13 лютого 20:58

Причиною вказується дезорганізація діяльності Роздольненського ізолятора.

 

Українського політв'язня Володимира Балуха, якого в анексованому Криму засудили по сфабрикованій справі, етапували з керченської колонії в СІЗО Сімферополя. За даними Кримської правозахисної групи, до суду надійшло касаційне подання прокуратури півострова на вирок Роздольненського районного суду по справі Володимира Балуха про "дезорганізацію діяльності Роздольненського ІТТ" (ч. 2 ст. 321 КК Росії).

За інформацією правозахисників, касаційне подання подав заступник прокурора Криму Сергій Булгаков, колишній співробітник української прокуратури АР Крим, щодо якого відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

Повідомляється, що Балух і його захист не ознайомлені зі змістом зазначеного касаційного подання прокурора.

Раніше повідомлялося, що "Керченський міський суд" відхилив клопотання захисту щодо умовно-дострокового звільнення українського політв'язня Володимира Балуха.

Верховний суд Криму в жовтні 2018 року переглянув вирок раніше засудженому до 5 років колонії Володимиру Балуху і скоротив термін вироку на один місяць, засудивши його до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 тисяч рублів. 18 жовтня українець був доставлений в Керченську виправну колонію №2.

Політв'язень Володимир Балух під час подій на Майдані в Києві на своєму будинку в кримському селі розмістив прапор України. Після окупації півострова він не зняв прапор, за що російська влада почала його переслідувати. З квітня 2015 в домі українця почали проводити незаконні обшуки, під час яких знімали з даху його будинку і вилучали державний прапор України. Далі Володимира переслідували в рамках сфабрикованих адміністративних і кримінальних справ.