Політв'язень-українець Карп'юк "вибув" з Володимирського централу – адвокат

20 серпня 01:16

Саме так захиснику українця обґрунтували повторне повернення посилки з російської в'язниці.

 

Зникнення українського політв'язня Миколи Карпюка з російської в'язниці "Володимирський централ" пояснюють тим, що він "вибув"; саме тому російські тюремники вже другий раз повертають посилку для Карпюка його адвокату Олексію Барановському, повідомляє УНІАН з посиланням на інформацію від адвоката.

Барановський вказав, що перед цим посилку не видали Карпюку, обґрунтувавши це "перевагою". Адвокат зменшив вагу посилки з 27 кг до 19 кг, проте 19 серпня посилку знову повернули – на цей раз із позначкою "адресат вибув".

Як вважає Барановський, Карпюка, як і ще одного політв'язня-українця, Володимира Балуха, могли вивезти кудись у інше місце. Також адвокат не виключив, що найближчим часом з Росії до України можуть повернутися деякі українські політв'язні, і цілком можливо, що Карпюка вивезли саме тому.

Нагадаємо, 26 жовтня 2016 року Верховний суд Росії визнав законним вирок громадянам України Миколі Карпюку і Станіславу Клиху, засудженим до 22,5 і 20 років позбавлення волі за нібито участь у війні проти РФ під час Першої чеченської війни.

Обоє не визнали провину і заявляють, що були незаконно затримані, а визнання російські слідчі отримали від них тортурами. Микола Карпюк говорив про тортури в російському СІЗО електричним струмом, голками під нігті і цілодобовою забороною на сон.

Після винесення вироку Клиха етапували до Верхньоуральської в'язниці Челябінської області, а Карпюка – у "Владимирский централ".