Політично вмотивована справа: у МЗС України прокоментували вирок Сущенку

04 червня 17:44

За сфабрикованим обвинуваченням українцю дали 12 років колонії суворого режиму.

 

Міністерство закордонних справ (МЗС) України висловило протест з приводу незаконного вироку українському журналісту Роману Сущенко. У понеділок, 4 червня, Московський міський суд Росії засудив його до 12 років позбавлення волі за сфабрикованим обвинуваченням у "шпіонажі" на користь української розвідки.

В українському зовнішньополітичному відомстві назвали "справу Сущенка" політично вмотивованою та зажадали звільнення журналіста.

"Висловлюємо протест РФ щодо незаконного вироку журналісту Сущенку. Політично вмотивована справа. Вимагаємо звільнення", - написала на своїй сторінці в Twitter речниця МЗС Мар'яна Беца.

Раніше голова Департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко запропонував обміняти головного редактора видання "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського, якого звинувачують у державній зраді, на українського журналіста Романа Сущенка, якого незаконно утримують в Росії.

У жовтні 2016 року Федеральна служба безпеки РФ підтвердила затримання в Москві українського журналіста Романа Сущенка, назвавши його кадровим співробітником української військової розвідки. Проти українського громадянина відкрили кримінальне провадження за статтею "шпигунство". ФСБ звинуватило Сущенка у збиранні інформації про російське вторгнення в Україну.

Під час досудового розслідування та судового розгляду справи Сущенко провину не визнав.