Поліція затримала за тиждень 17 хабарників

12 сiчня 00:35

Лише за один день п'ятниці було затримано 11 осіб.

 

Департамент захисту Національної економіки поліції України протягом тижня затримав 17 громадян за хабарництво, також складені 245 адмінпротоколів про вчинення правопорушень, пов'язаних з корупцією стосовно 170 осіб. Про це інформує прес-служба Департаменту в Facebook.

Працівники Департаменту спільно з іншими правоохоронними органами припинили діяльність 12 корупційних схем.

"На цьому тижні посадові особи були затримані за організацію ними системи "відкатів" і за вирішення питань, що входять до їх компетенції, а також за спробу підкупу працівників територіальних управлінь захисту економіки", - йдеться в повідомленні.

Більшість фігурантів справ призначили зустрічі на кінець робочого тижня. У п'ятницю, 11 січня, було затримано 11 осіб.

Сума неправомірної вигоди склала 792 500 гривень. Зараз 6 особам вже повідомлено про підозру у вчиненні злочину. В судах тривають розгляди щодо обрання фігурантам заходів впливу.

У Департаменті нагадали, що протягом минулого тижня було затримано дев'ять чиновників на хабарі більш ніж 450 тисяч гривень та складено 164 адміністративні протоколи про вчинення правопорушень, пов'язаних з корупцією.

Як писало DT.UA, на хабарі у п'ять тисяч доларів викрили чиновника Мінрегіонбуду, який вимагав гроші за надання в оренду майна. Раніше у Вінницькій області затримали на вимаганні хабара керівника Держгеокадастра. В Одеській області в систематичному хабарництві викрито підполковника поліції, який щомісяця вимагав у підприємців по 300 доларів.