Поліція затримала одесита з посилкою зі зброєю із Донбаса

19 лютого 17:01

Чоловіку загрожує сім років позбавлення волі.

 

Правоохоронці затримали місцевого жителя Одеси, який ніс додому посилку зі зброєю, надіслану з Донецької області, повідомила пресслужба поліції Одещини. За даними поліцейських, вдома 42-річний чоловік тримав арсенал вибухонебезпечних предметів.

"Затримали містянина біля поштового відділення, звідки він ніс додому надіслану з Донеччини посилку з бойовими припасами. Зі слів чоловіка, її вміст, а це близько трьохсот різних набоїв, - експонати для його колекції", - повідомили в поліції.

Вдома у затриманого співробітники Служби безпеки України разом із поліцейськими провели обшук, у результаті якого вилучили майже 300 боєприпасів, таку ж кількість гільз, 14 одиниць зброї, більше півсотні магазинів до неї, ножі, корпуси гранат та пристрої до них, а також пакети з порохом.

Зброю правоохоронці направили на експертизу. За фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами розпочали провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Як повідомлялося, в Одесі правоохоронці затримали іноземця, якого підозрюють у вбивстві пластичного хірурга Андрія Сотника. За даними поліції, після скоєння вбивства затриманий переховувався і намагався покинути територію України.

Сотника застрелили у центрі Києва 2 лютого. Він був кандидатом медичних наук, пластичним та естетичним хірургом, а також хірургом кисті. За фактом злочину поліція відкрила справу за ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.