Поліція затримала фігурантів справи про вбивство журналіста Шеремета

12 грудня 15:34

Зараз їм оголошують підозру.

 

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що Національна поліція затримала і оголошує підозру фігурантам справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

"Тільки що Нацполиция затримала і за згодою з ГПУ оголошує обґрунтовані підозри фігурантам справи про вбивство Павла Шеремета. Це підсумок дуже складною і наполегливої роботи справжніх фахівців та важливий крок до повного розкриття справи! Дякую за службу!", - повідомив Аваков.

Також глава МВС зазначив, що суд невдовзі обере підозрюваним запобіжного заходу.

"У справі про вбивство Павла Шеремета йдуть активні слідчі дії, суд незабаром обере підозрюваним запобіжного заходу. Але, з огляду на суспільне значення цієї справи, ми проведемо терміновий брифінг, надамо всю можливу інформацію про хід розслідування", - додав Аваков вже в Facebook.

Напередодні з публічного судового реєстру зникли кілька судових рішень щодо фігурантів у розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета.

Читайте також: У справі Шеремета отримано матеріали від компетентних органів дев'яти країн – Князєв

Нагадаємо, що журналіст Павло Шеремет трагічно загинув 20 липня 2016 року внаслідок підриву автомобіля. Вибух стався о 7:45 ранку, коли журналіст виїхав з дому і проїхав кілька десятків метрів, на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка в Києві.

У лютому 2017 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що слідство встановило людей, які могли бути причетні до вбивства Шеремета, а також можливих свідків злочину. У той самий час, начальник Головного слідчого управління Олександр Вакуленко зазначив, що повідомлення про підозру поки нікому не вручено.

У серпні цього року тоді ще генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що слідство має якоюсь інформацією про людей, які можуть бути причетними до вбивства журналіста Павла Шеремета.