Поліція взялася за розслідування смертельної пожежі у коледжі Одеси

04 грудня 17:20

Причини займання поки що встановлюються.

 

Поліція розслідує порушення вимог пожежної безпеки, що призвели до масштабної пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, загибелі травмування людей.

Справу відкрито за ч. 2 статті 270 Кримінального кодексу України – порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки. Санкція статті передбачає покарання у вигляді 3-8 років позбавлення волі.

"На теперішній час поліцейські та рятувальники продовжують працювати на місці події. Заходи з ліквідації пожежі тривають. Причини займання встановлюються", - йдеться у повідомленні відділу комунікації Національної поліції в Одеській області.

Читайте також: Опубліковано відео масштабної пожежі в Одесі

Нагадаємо, масштабна пожежа в шестиповерховому будинку на розі вулиць Пушкінської і Троїцької в Одесі спалахнула на третьому поверсі будівлі близько 10:00 години ранку.

Пам'ятка архітектури відома як прибутковий будинок Асвадурова, зараз у ньому розташовуються офіси фірм, інститут морської біології, філія інституту археології НАН України та коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

Унаслідок пожежі постраждали щонайменше 22 людини, зокрема дев'ятеро неповнолітніх учнів коледжу і п'ятеро пожежників. Один студент і один пожежник – у важкому стані. У лікарні померла 43-річна викладач коледжу Анна Бородюк. Двоє студентів і троє співробітників бухгалтерії зникли безвісти.