На Полтавщині протестують через розміщення евакуйованих з Уханю, сталися сутички з поліцією

20 лютого 11:29

Медичний центр "Нові Санжари" стане місцем обсервації евакуйованих з Китаю осіб. Група місцевих мешканців вийшла на протест.

 

Поліцейські встановили більше 10 найбільш агресивно налаштованих людей у селищі Нові Санжари Полтавської області, які протестують проти розміщення евакуйованих з китайського Уханю осіб. Як повідомляє пресслужба поліції Полтавщини, їм роз'яснили юридичні наслідки протиправних дій та провели бесіди.

Зазначається, що близько сьомої години ранку група місцевих мешканців під час акції заблокувала дорогу міжрегіонального значення. Під час спроби поліцейських розблокувати проїжджу частину деякі протестувальники чинили опір, виникла сутичка. Усі спроби вчинення правопорушень будуть припинені, зазначили у поліції.

Як повідомляє "Суспільне", на під'їзді до селища стоїть військова техніка, карети швидкої допомоги, перебуває Нацгвардія та правоохоронці, пригнали БТР, також мешканці принесли десятки шин.

Тим часом голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов приїхав у Нові Санжари. Він зустрівся з місцевими активістами й депутатами місцевих рад, повідомляє пресслужба Полтавської ОДА.

"Нині розбираємося в ситуації. Закликаю бути виваженими й стриманими, не панікувати. З Китаю до України повертаються наші співгромадяни. Будь-хто міг опинитися на місці тих людей. Вони повертаються додому. Це чиїсь діти, батьки, рідні. Всіх перевірили китайські й вітчизняні медики. І в жодного немає симптомів гострої респіраторної інфекції", – зазначив Синєгубов.

Медичний центр Національної гвардії "Нові Санжари" стане місцем обсервації евакуйованих з Китаю українців та іноземців.

Нагадаємо, літак Boeing 737-700 NG, на борту якого перебувають евакуйовані з Китаю українці та іноземці, приземлився в міжнародному аеропорту "Бориспіль" сьогодні о 9:37.

У Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що літак приземлився у аеропорту "Бориспіль" на дозаправку й вилетить у міжнародний аеропорт Харкова. Як повідомляють джерела ZN.UA, літак не зміг сісти в харківському аеропорту через погодні умови.

За доповідями екіпажу та медперсоналу супроводу, всі на борту літака здорові. Евакуйованих громадян повезуть у Полтавський медцентр. Тим часом на під'їздах до нього люди фурою перекрили дорогу.