Поліція відкрила вогонь по автомобілю, який намагався прорватися до зони ООС

14 червня 21:35

Командувач ООС Сергій Наєв вирішив нагородити поліцейського.

 

Поліцейські на блокпосту в районі проведення операції Об'єднаних сил на админгранице з Харківською областю відкрили вогонь по автомобілю, який на високій швидкості намагався прорватися до зони ООС.

Інцидент стався ввечері в середу, 13 червня. Водій автомобіля Toyota Camry відмовився виконувати вимоги поліцейського зупинитися, пред'явити документи і транспортний засіб для перевірки. Він також проігнорував розмітку та дорожні знаки і на високій швидкості намагався залишити блокпост. Поліція відкрила вогонь по колесах порушника, не давши йому втекти.

"Попереджувальний постріл вгору і два прицільних попадання в колесо автомобіля виявилися дієвими для правопорушників. Через мить водій і пасажири автомобіля були передані до відповідних органів, де здійснюється поглиблена перевірка їхньої діяльності і проводиться кваліфікована правова оцінка їхніх дій", - сказано в повідомленні прес-центру штабу ООС, опублікованому ввечері в четвер, 14 червня.

Автомобілем керував мешканцеь Харкова.

Командувач Об'єднаними силами Сергій Наївши співробітника поліції, який ніс службу на блокпосту і припинив правопорушення.

Нагадаємо, 30 квітня в Україні офіційно завершилося антитерористична операція й стартувала операція Об'єднаних сил з відсічі російській агресії.

У поліції повідомили про плани скоротити до 25 кількість блокпостів у Донецькій і Луганській областях, переобладнати їх і приділяти більше уваги спецпідготовці працівників, які несуть на них службу. За рахунок скорочення блокпостів буде створено 68 піших патрулів і 38 автопатрулів.