Поліція відкрила справу за фактом аварії в шахті на Львівщині

29 травня 12:47

Відповідальним за обвалення породи загрожує ув'язнення терміном до восьми років.

 

Правоохоронці відкрили кримінальну справу за фактом обвалення породи на шахті "Лісова", у результаті чого загинуло двоє гірняків, повідомив відділ комунікації поліції у Львівській області. Особи загиблих гірняків вже встановили.

"За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) КК України", - йдеться у повідомленні.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, сьогодні, 29 травня, близько 4:00 годин в поліцію надійшло повідомлення про те, що на шахті "Лісова" у Сокальському районі стався обвал породи, в результаті чого під завалом опинилися двоє гірників. Під час проведення рятувальної операції на поверхню їх підняли без ознак життя. Загиблими виявилися двоє жителів Сокальського району: Михайло Турко 1997 р. н. і Михайло Павлик, 1971 р., батько трьох дітей.

На місце аварії планує виїхати президент України Володимир Зеленський.