Поліція розслідує вибух у багатоповерхівці в Дрогобичі

28 серпня 10:21

Кількість загиблих збільшилася до двох людей, семеро постраждалих, зокрема четверо дітей, залишаються у лікарнях.

 

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом вибуху газу й обвалення під'їзду багатоповерхівки на вулиці Грушевського у Дрогобичі, повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

"Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.270-1 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження об'єктів житлово-комунального господарства). Санкція статті передбачає від п'яти до дванадцяти років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Станом на 8:30 ранку кількість жертв вибуху зросла до двох осіб – рятувальники знайшли під завалами ще одного загиблого. Семеро постраждалих, зокрема четверо дітей, залишаються у лікарнях, повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Зараз ми встановлюємо, що могло спричинити обвал будівлі… На місці події працюють усі підрозділи поліції Львівщини", – повідомив тимчасово виконуючий обов'язки начальника ГУ Нацполіції Львівщини полковник Тарас Сабанюк.

До проведення пошуково-рятувальних робіт залучено 399 осіб і 39 одиниць техніки; з них 148 рятувальників, зокрема три кінологічні розрахунки, і 20 одиниць техніки від ДСНС.

Читайте також: На вулиці Тургенєвській у Києві пролунав вибух

Нагадаємо, близько 3:00 ночі 28 серпня у чотириповерховому будинку на вулиці Грушевського в Дрогобичі Львівської області прогримів вибух. Він обвалив один з чотирьох під'їздів будинку з першого по четвертий поверх.

Спочатку повідомлялося про одного загиблого і сімох постраждалих, серед яких є діти. Згодом стало відомо про двох загиблих. Рятувальники дістали з-під завалів шістьох людей, під ними можуть залишатися ще п'ятеро.

Первісною причиною обвалення називали вибух газу, згодом від цієї версії відмовилися.